Mezoterapija

Mezoterapija, poznata i kao tretman večne mladosti je naša današnja tema

Prvi znaci starenja javljaju se već oko 25- 30 godine, u vidu sitnih bora, čak i uz dobru negu i genetiku, jer smo svakodnevno izloženi stresu, uticajima zagađenog vazduha i sunčevim zracima, nekada i više nego što želimo… Šta nam je činiti ako želimo da taj proces starenja kože usporimo koliko god da je moguće i priuštimo sebi najbolji izgled koji je moguće kupiti? Jedno od mnogobrjnih rešenja na našem tržištu je mezoterapija, i današnji blog posvetićemo detaljima vezanim za ovu nehiruršku kozmetičku proceduru.

mezoterapija 2

Ova kozmetička procedura vrši se tankim iglicama ili specijalnim aparatom- dermarolerom, a suština je unošenje raznih koktela vitamina, minerala, hijaluronske kiseline i antioksidanata u središnji sloj kože- mezoderm, koji pomažu regeneraciju, hidrataciju i zatezanje kože. Ovi kokteli uglavnom sadrže razne kombinacije aktivnih supstanci i retko se fokusiraju samo na jedan problem ili aspekt obnavljanja kože. Takođe, pored lokalnog i trenutnog stimulisanja kože, supstance iz koktela stimulišu i dugotrajne procese obnavljanja ćelija. Sama procedura mezoterapije dobila je ime po ovom sloju kože, koji se tretira. Obzirom da količina prirodnog sastojka kože, hijalurona opada vremenom, kokteli koji sadrže ovu supstancu pomažu da se ove količine nadoknade i njihov nivo održava dosta dugo. Ovaj sastojak je ključni faktor u hidriranju kože, koja time zadržava svoju elastičnost duže, a samim tim je i svežija i lepša.

mezoterapija 1

Sve fine linije i borice na licu i telu mogu se korigovati ovomprocedurom, mada svaka situacija zahteva i podrazumeva individualni pristup i formiranje koktela prema potrebama kože i želji klijenta. Ožiljci, pigmentacija, neke vrste fleka i neujednačena boja tena su takođe podložni ovoj metodi i sa uspehom se neutrališu. Ukoliko se tretman radi iglom, na kožu se nanosi blagi anestetik, pa možemo reći da je procedura bezbolna ili, u najgorem slučaju blago neprijatna. Ukupno trajanje tretmana je oko pola sata, a nakon završetka ne preporučuje se jače znojenje i sunčanje. Pojava blagog otoka i manjih modrica je moguća, a ukoliko je u toku terapija bilo kakvim lekovima, to treba napomenuti kozmetičaru unapred. Tretman iglicama smatra se efikasnijim, jer se supstance ubrizgavaju direktno u sloj kože kome su neophodne, pa se i brže i lakše apsorbuju.

Sve ovo znači da se lifting lica može uraditi na lakši način od hirurškog, uklanjanje izvesnih količina celulita moguće je uz pomoć mezoterapije, i nije ni čudo to da ova procedura postoji još od davne 1952 godine i još zvek je u upotrebi, a nije ni blizu da se smatra prevaziđenom. Idealno je uraditi 3- 5 tretmana u roku od par nedjelja, pa nakon toga jedan tretman na svakih 6 meseci. Postoji i mezoterapija kose, kao i tretman za redukovanje strija. Svaki od kozmetičkih tretmana podrazumeva konsultovanje sa stručnjakom o pripremi, nezeljenim efektima, kontraindikacijama, kao i optimalnoj kombinaciji preparata i tretmana za konkretan problem koji želite da rešite.

POZOVITE JOŠ DANAS I ZAKAŽITE VAŠ TRETMAN

Pozovite: +381 65 88 56 055