Medicinski pedikir

Medicinski pedikir

O stopalima je potrebno voditi računa kada se javi neki problem, ali i pre nego što se bilo šta desi, kao preventiva. Ukoliko problem nije samo estetske prirode, već je u pitanju neko specifično zdravstveno stanje, najbolje je da kontaktirate stručna lica koja će znati da Vaš problem otklone u najkraćem mogućem roku.

U takvom slučaju radi se takozvani medicinski pedikir, koji je nešto kompleksniji od estetskog tretmana i radi se hirurškim nožem. Medicinski pedikir predstavlja tretman različitih zdravstvenih problema stopala, kao što su kurije oko, zadebljala koža, gljivice, urasli nokti, različite vrste pukotina, dijabetičko stopalo i slično. U osnovi je procedura koja traje oko 90 minuta, mada može i kraće, u zavisnosti od problema. Instrumenti kojima se radi su sterilni, a sama procedura je uglavnom bezbolna, mada se može desiti da se oseti i manji bol ili nelagodnost, ukoliko je problem specifične prirode.

Ukoliko na stopalima primetite beličaste ljuske, posebno kod prstiju, velika je šansa da imate gljivično oboljenje.

Urastao nokat se često javlja na palčevima i potrebno je odstraniti urasli deo, što je uglavnom bezbolno i bez krvarenja.

Kurije oko se javlja na mestima gde je stopalo izloženo pritisku usled nepravilnog hodanja, tesne obuće ili dugotrajnog stajanja i predstavlja mrtvo tkivo koje duboko zadire ispod kože, dok su bradavice vegetativna tvorevina kože i izazvane su virusom.

Upravo zbog toga što su ovi problemi veoma česti, a mogu da budu izuzetno neprijatni, neophodno je što pre se obratiti ordinaciji ili salonu koji u svojoj ponudi ima medicinski pedikir, da bi stručnjaci što pre odredili tretman koji će vas osloboditi problema. Visoko kvalifikovani, stručni saradnik kozmetičkog salona Sanja.Nails “beauty and care” iz Ćuprije, Marija Rašić, koja je obuku završila u Beču, stoji Vam na raspolaganju.

Ovaj tretman može se raditi i dijabetičarima.

Zakazivanje termina na broj…0658856055 ili 0631686461

Pedikir u toku tretmana

Pedikir u toku tretmana

 

 

medicinski pedikir

medicinski pedikir

POZOVITE JOŠ DANAS I ZAKAŽITE VAŠ TRETMAN

Pozovite: +381 65 88 56 055