Lipoliza

Šta je lipoliza i čemu ona služi?

Današnji pojam biće lipoliza- objasnićemo šta je to i u kom kontekstu se primenjuje. Lipoliza je još jedan od kozmetičkih tretmana u čijoj je osnovi medicinska procedura topljenja odnosno razgradnje masnih naslaga sa različitih delova tela. Ovo dovodi do promene oblika tretiranih oblasti, pa na ovaj način možemo oblikovati svoje telo- možda ne baš onako kako želimo, ali svakako najbliže onome što imamo na umu. Postoji nekoliko vrsta lipolize- injekcije, laserska i ultrazvučna (slično kavitaciji koju smo opisali u prethodnom članku https://www.sanjanails.com/kavitacija).

Na kojim delovima tela se lipoliza najčešće koristi i u kojim situacijama?
Znate ono kad vežbate danima, mesecima, radite baš onako kako Vam je rečeno, ali tih nekoliko „kritičnih“ oblasti neće ni da maknu dalje? To malo masnih naslaga na stomaku ili butinama, bokovima ili zadnjici, u nekim situacijama i podbradak, koje odbijaju svaku saradnju i ignorišu Vaš trud i naporan rad… u takvim situacijama dobro je razmotriti pojačanje.

Lipoliza 1

Supstance koje se koriste za tretmane injekcijama su lipolitici 5% Phosphatydil cholin i Dezoksipholat, koji se još od 1995 godine koriste u ove svrhe. Tretman traje do pola sata, nakon čega se možete vratiti uobičajenim dvevnim obavezama. Lipolitici se mikroinjekcijama unose direktno u masno tkivo i izazivaju pucanje membrana masnih ćelija, nakon čega se sadržaj izliva u okolna tkiva i kasnije izbacuje iz tela. Bitno je znati da ova procedura ne smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi.

Lipoliza 3

Tretman je uglavnom bezbolan, dok efekti tretmana mogu biti peckanje, crvenilo i otok, kao i osetljivost tretirane regije i do nekoliko nedjelja. Pojava bolnih čvorića je prolazna i posledica je jedne vrste upalnog procesa koji prati razgradnju masnog tkiva. Efekat tretmana vidljiv je nakon mesec dana, a konačni efekat prisutan je nakon dva meseca.

Laserska lipoliza radi se u lokalnoj anesteziji, a ultrazvučna bez ansestezije. Laserski ili ultrazvučni zraci emituju se na željene oblasti i dovode do pucanja opni masnih ćelija, čime se one uništavaju. Ovako razgrađene masne naslage telo izbacuje postepeno, u narednih nekoliko meseci ili brže ukoliko se primeni procedura izvlačenja masti iz tela- sukcija.

Lipoliza 2

Preporučuje se kombinovanje sa nekom vrstom masaže, ili vežbanjem, već nakon trećeg dana od tretmana, mada nije neophodno. U odnosu na liposukciju, smatra se boljim pristupom, jer ne dolazi do stvaranja neravnina na tretiranom delovima. U toku tretmana ne preporučuje se uzimanje supstanci koji razređuju krv, poput Andola, vitamina E i sličnih preparata, a dobro je uzimati velike količine tečnosti. Efekat procedre trajan je kod osoba koje ne dodaju težinu, mada sama procedura ne utiče na smanjenje težine, već samo obima tretirane regije. Kod osoba alregičnih na soju i vitamin B lipoliza se ne preporučuje, kao i u situaciji određenih zdravstvenih stanja i u trudnoći.

Za sva pitanja i savete obratiti se stručnjaku pre početka tretmana, da bi se našao optimalni pristup i kombinacija tretmana koji će dati najbolje efekte.

POZOVITE JOŠ DANAS I ZAKAŽITE VAŠ TRETMAN

Pozovite: +381 65 88 56 055