Kavitacija

Kavitacija- šta je to?

Super je što u današnje vreme postoji mnogo kozmetičkih procedura i moguće je da nikada do sada, kao ljudi, nismo imali ovoliko mogućnosti da popravimo skoro sve što nam se ne sviđa na našem telu. Problem nastaje kada sve te nove ili relativno nove procedure sadrže u svom objašnjenju neki pojam o kome ništa ne znamo, a koji objašnjava deo nekog procesa, ili uticaj na neki metabolički proces. I šta sad? Ili da nam bude malo neprijatno da pitamo, jer deluje kao da svi oko nas znaju šta je šta, samo mi ne, ili da ćutimo i možda budemo neprijatno iznenađeni, ili još gore- da zaobiđemo neki tretman koji bi nam koristio, samo zato što ne znamo šta je šta.

Kavitacija 2

Rešili smo da, povremeno, izbacimo objasnjenja popularnih pojmova iz sveta kozmetike i nege, a sa ciljem da se olakša razumevanje nekih bazičnih pojmova, koji ne- stručnim licima uglavnom nisu poznati, a svi ih nekako koriste, jer zvuče ubedljivo i, na kraj krajeva zaista objašnjavaju delove procedura koje svi mi želimo da isprobamo. Od sada ćete i Vi znati šta je šta, i nećete imati potrebe da pitate i time dovodite sebe u situaciju da vam je neprijatno.

Kavitacija 1

Današnji pojam je kavitacija- šta je kavitacija i čemu tačno služi? Ova procedura spada u neivnazvine kozmetičke tretmane koji su pritom bezbolni i prilično je popularna među poznatim ličnostima. U osnovi, kavitacija se svodi na emitovanje niskofrekventnih ultrazvučnih talasa uz pomoć posebnog aparata, a sa ciljem da se razbije celulit i masne naslage. Zidovi masnih ćelija bivaju uništeni i sadržaj se uklanja iz organizma na više načina- apsorpcijom ili izlučivanjem. Ovim putem se smanjuje obim nogu, struka, stomaka… a ujedno se pospešuje mikrocirkulacija, zatežu se mišići i vrši se limfna drenaža (pojam će biti objašnjen u nekom od naših narednih tekstova). Ovo nije metoda koja rešava sve probleme gojaznosti, vec spada u pomoćne metode.

Kavitacija 3

Kao priprema za proceduru kavitacije, podrazumeva se uzimanje dovoljno tečnosti i isključivanje masne hrane i alkohola iz ishrane, bar tri dana pred tretman. Trajanje jednog postupka nije duže od 60 minuta, a za optimalne rezultate preporučuje se u proseku 3-6 postupaka sa pauzama od 7- 10 dana. Vrlo često je preporučeno kombinovanje kavitacije sa nekim drugim tretmanima, npr limfna drenaža, termolifting, mezoterapija… (svi ovi pojmovi biće objašnjeni u nekim sledećim člancima).

Dobra stvar je to da se kavitacija može primeniti kod lečenja ožiljaka, nekih sportskih povreda, kao i u reumatologiji. Ne preporučuje se u trudnoći ili ukoliko postoje ozbiljniji zdravstveni problemi, a o tome se treba prethodno konsultvati sa stručnjakom koji bi ovu proceduru izvodio. Za izvođenje ove prcedure, neophodno je završiti obuku.

POZOVITE JOŠ DANAS I ZAKAŽITE VAŠ TRETMAN

Pozovite: +381 65 88 56 055