Botoks

Da li ste znali da je Botox dobijen preradom bakterije?

Detalj koji malo ljudi van profesije zna- kozmetički botox se dobija preradom proteina poreklom od bakterije Clostridium Botulinum. Ovo nije razlog za paniku, samo zanimljiv detalj jedne od najpopularnijih kozmetičkih procedura za uklanjanje manjih bora, nastalih usled pokreta mišića lica. Ovaj tretman ne deluje na bore nastale starenjem kože, ali zato savršeno deluje kod svih onih koji se dosta smeju, mršte, žmirkaju… Upotreba botoxa nije fokusirana samo i isključivo na lice, već ima svoju primenu i na vratu, kao i nekim žlezdama. Efekti su brzo vidljivi, nekad već i nakon par dana, a pun efekat može se očekivati već nakon nedelju dana. Obično se novi tretmani vrše tek nakon nekoliko meseci, a doza se ne povećava sa većim brojem uzastopnih korišćenja.

Botox 1

Najčešće upotrebe botoxa su za smanjenje horizntalnih bora na čelu, oko očiju, posebno u uglovima, ali i u slučaju prekeomernog znojenja, što je manje poznata, ali vrlo uspešna metoda suzbijanja i ovog problema, i to tek sa nekoliko tretmana. Ovaj tretman je vrlo dobar za regulaciju sitnijih asimetrija lica, kao i za prevenciju i odlaganje neminovnog nastanka novih bora. Ne preporučuje se za bore donjeg dela lica, jer se u ovoj oblasti nalaze vrlo bitni mišići za koje nije dobro da budu oslabljeni, čak i privremeno.

Botox 2

Tretmani botoxom smatraju se bezbolnim, pa se vrše bez anestezije, ubodima direktno u mišić ili deo kože koji je prethodno označen. Kada se ovaj tretman primeni, suštinski on privremeno parališe određene mišiče, pa se koža preko njih, koja oslikava njihove pokrete i grčenja, ispravlja dok se dublje bore primetno smanjuju. Tretman nije magičan i ne deluje apsolutno na sve bore, ali deluje na toliko veliki broj bora da se smatra jednim od najefikasnijih, bezbolnih tretmana. Nije potrebna nikakva posebna nega nakon tretmana, eventualno hladne obloge u slučaju blagih otoka, koji su mogući kao posledica tretmana. Pored toga, mogu se javiti crvenila, privremena slabost mišića, opuštenost kože, i svi ovi efekti su privremenog karaktera. Preporučuje se da se ne vežba bar jedan dan nakon tretmana botoksom, kao i da se tretmani lica izbegavaju bar nedelju dana.

Ukoliko se odlučite za neki od ovih tretmana, neophodno je da je kozmetičar prošao specijalizovanu obuku, kao i da bočica sa preparatom ima etiketu sa informacijama o roku trajanja, poreklu i koncentraciji. Uvek je preporučljivo da se konsultujete sa stručnjacima, istražite o temi na internetu i razmotrite i ostale alternative, da biste našli svoje idealno rešenje.

POZOVITE JOŠ DANAS I ZAKAŽITE VAŠ TRETMAN

Pozovite: +381 65 88 56 055